Glastuinbouw

De Nederlandse glastuinbouw is een sterke economische sector die een aanzienlijke bijdrage levert aan de Nederlandse export. Het aandeel in de internationale handel in tuinbouwproducten is groot. Onze internationale concurrentiepositie wordt verder versterkt dankzij de inzet van hoogtechnologische innovaties en focus op duurzaamheid. Nederland is hierin namelijk koploper.

Zuiveringsplicht

Water, waterhergebruik en waterzuivering zijn in de glastuinbouw veelbesproken onderwerpen. Vooral door de Zuiveringsplicht die 1 januari 2018 van kracht is gegaan is waterzuivering een "hot topic". De Zuiveringsplicht is van toepassing wanneer u gewassen in een kas teelt en hierbij gewasbeschermingsmiddelen gebruikt worden, en het drainwater van de substraatteelt, of het drainagewater van de grondgebonden teelt wordt geloosd op het riool of oppervlaktewater. Het te lozen water dient voor minimaal 95% gezuiverd te zijn van gewasbeschermingsmiddelen.

Lees hier verder over de verplichte spuiwaterbehandeling in de glastuinbouw.

SonoForce++ BZG-gecertificeerde waterzuiveringsinstallatie

U voldoet aan de Zuiveringsplicht met SonoForce++, een uniek onderhoudsvriendelijke en innovatieve waterbehandelingsinstallatie. Deze installatie wordt zowel als individuele waterzuivering (X- en C-line) en als mobiele installatie (M-line) aangeboden. Lees meer over de SonoForce++ X-line, C-line en M-line.

SonoForce++ X-line

Nul-lozing

Slimmer investeren in uw toekomst

Om internationale koploper in duurzaamheid te blijven hebben de glastuinbouwsector en de overheid bepaald om in 2027 tot een nul-lozing van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen te komen. Dit houdt in dat het on-site gebruikte water hergebruikt dient te worden.

Een aantoonbare nul-lozing is eveneens een oplossing waarmee u kan voldoen aan de huidige Zuiveringsplicht.

2-in-1 oplossing voor vandaag én morgen

Laat u niet verassen en maak nu al de nodige stappen en investeringen. PureBlue Water denkt verder dan vandaag en ontwikkelt voor u oplossingen met het oog op uw toekomst en op de veranderende eisen en wetgeving. De SonoForce++ C-line biedt een 2-in-1 oplossing voor zowel spuiwaterbehandeling als desinfectie van recirculatiewater afhankelijk van uw wensen en noodzaak. Met slechts één druk op de knop schakelt de installatie om van spuiwaterbehandeling naar desinfectie installatie en omgekeerd.

Oplossingen op maat

Vindt u niet onmiddellijk wat u zoekt, of hebt u een specifiek waterprobleem, dan horen wij graag van u. Onze experts staan u bij met hun grondige kennis van o.a. verschillende fysische scheidingsprocessen zoals ultra- en nanofiltratie, RO, ionenwisselaars, maar ook UV-desinfectie, AOP processen en biologische zuivering. Wij evalueren uw proces en ontwerpen dé oplossing op maat voor uw situatie.

Uw voordelen

  • U voldoet aan de Zuiveringsplicht met BZG gecertificeerde installatie
  • U kiest wat bij u past: mobiele of individuele installatie
  • U bent een stap voor bij aankomende wetgeving 2027 over nul-lozing
  • U investeert slim
  • 2-in-1 oplossing: spuiwaterbehandeling en desinfectie van recirculatiewater
  • Ingenieursbureau dat met u meedenkt met grondige kennis en expertise van diverse technieken
  • Hoogtechnologische innovaties vanuit de industrie vertaalt naar concrete oplossingen voor de glastuinbouw
Meer weten? Contacteer ons

Deel dit op social media