Ontharding

Waterhardheid

Hardheid wordt gevormd door de in het water aanwezige opgeloste zouten zoals calcium (Ca2+), magnesium (Mg2+) en waterstofcarbonaat (HCO3-). Deze kunnen neerslaan als ongewenste kalkaanslag op o.a. leidingen en materialen. Dit treedt voornamelijk op in warm water en bij blootstelling aan de lucht.

Pak ongewenste kalkaanslag en verminderde efficiëntie nu aan

In boilersystemen en koeltorens leidt de aanslag van kalk tot een verminderde warmteoverdracht en bijkomend efficiëntieverlies. Bij de bereiding van drinkwater, brouwerij- en frisdrankwater kan de hardheid de kleur, smaak en geur van de producten beïnvloeden. Preventieve acties door middel van waterontharding kunnen dure storingen en verminderde efficiëntie in industriële processen voorkomen.

Voorkom onnodige kosten dankzij PureBlue waterontharding

PureBlue Water biedt u verschillende systemen voor waterontharding en regeneratiezout. Wij staan u graag bij met advies en oplossingen op maat voor uw waterproblematiek.

  • Ontharding zorgt voor een grondige bescherming van uw proces-apparatuur
  • Geen kalkaanslag, geur, smaak en kleur
  • Verbeterde warmteoverdracht en efficiëntie
  • Volledig geautomatiseerde systemen
  • Zuiver regeneratiezout volgens norm NEN-EN 973 voor een goede ontharding
  • Toegewijde opvolging en onderhoud
Meer weten? Contacteer ons

Deel dit op social media