De oplossing voor afvalwaterstroom aan boord

Seaport Magazine kopt: "PureBlue biedt dé oplossing voor afvalwaterstroom aan boord".

PureBlue, een middelgroot engineeringbureau in Zeeland, is sinds enkele jaren ook actief in de riviercruisesector. Het bedrijf levert sinds 2008 innovatieve oplossingen voor waterproductie, afvalwaterbehandeling en waterhergebruik. Haar missie van duurzaamheid, kringloopsluiting en valorisatie staan centraal bij het bedienen van grote industriële spelers in binnen- en buitenland. Met de InnoPack++ Marine, een biologische afvalwaterzuivering voor schepen, brengt PureBlue haar kennis en ervaring vanuit de industrie naar de scheepvaartsector.

PureControl++ trendanalyse en afstandsmonitoring

Het monitoren en opvolgen van de zuiveringen is hierbij van cruciaal belang. Europese wetgeving stelt strikte normen aan het geloosde effluent. Controle door de uitvoerende instanties kan elk moment plaatsvinden en boetes bij overtreding kunnen fors oplopen tot zelfs het aan de ketting leggen van het schip. "Om continu op de hoogte te zijn van de werking van de installatie ontwikkelden wij PureControl++. Hiermee houden wij op afstand alles onder controle op de schepen. Dit levert voor ons een enorme gemoedsrust en tijdswinst op. Aangezien ze rondvaren door heel Europa is een slim systeem noodzakelijk, waarmee alle schepen kunnen opgevolgd worden."

Het online monitoringsysteem PureControl++ geeft inzicht in de efficiëntie van de waterzuivering, maar laat ook toe op afstand in te grijpen. Zo kunnen de instellingen van pompen bijvoorbeeld aangepast worden. Hiermee wordt de installatie gefinetuned, resulterend in de meest optimale en efficiënte werking van de afvalwaterzuivering aan boord.

Verder lezen

Lees het volledige artikel op pagina 25 van Seaport Magazine (editie 7).

Smart sensoring en duurzame riviercruisevaart

Lees hier over smart sensoring voor duurzame rivier cruises in onze portfolio sectie.

Meer weten? Contacteer ons

Deel dit op social media