Europese subsidie voor onze innovaties in de maritieme sector

Het Operationeel Programma Zuid-Nederland 2014-2020 (OPZuid) is een Europees subsidieprogramma voor de provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant. In 2015 verkreeg PureBlue deze OPZuid subsidie voor haar onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten voor de riviercruise sector. Het toenemende economische en toeristische potentieel van deze sector gaat samen met stijgende pollutie van het oppervlaktewater. Om deze problematiek aan te pakken ontwikkelde PureBlue de InnoPack++ Marine, een decentrale waterzuiveringsunit die op een efficiënte manier de grote hoeveelheden diverse afvalstromen van het riviercruiseschip behandelt.

Inzetten op ruimtebesparing, gebruikersgemak, kostenreductie en hergebruik

Met behulp van deze OPZuid subsidie wil PureBlue verder gaan: slimmer, compacter, efficiënter, flexibeler. In dit onderzoek zullen de grootste knelpunten voor waterbehandelingssystemen in de riviercruisemarkt vertaald worden naar technologische oplossingen: ruimtebesparing en compactheid, kosten-, afval-, en chemicaliënreductie, hogere veiligheid voor het personeel, tijdsbesparingen en hogere efficiëntie. De ontwikkeling leidt tot technisch nieuwe kennis op het vlak van sensoring, besturing, schoner water en hergebruik van water en energie.

Innovatieve oplossingen voor nieuwbouw en retrofit schepen

PureBlue wil met deze ontwikkeling zowel oplossingen bieden voor de nieuwbouw markt en retrofit markt (vervangingen op bestaande schepen) en met haar innovatie bijdragen aan schoner oppervlaktewater.

Meer weten? Contacteer ons

Deel dit op social media