InnoPack++ Marine voorgedragen voor de 13e MKB Innovatie Top 100!

De Kamer van Koophandel presenteert ook in 2018 de allermooiste innovatie-etalage van Nederland. PureBlue prijkt op deze lijst met haar InnoPack++ Marine, de slimme waterzuivering voor cruiseschepen.

De afgelopen jaren is de MKB Innovatie Top 100 uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het MKB. Innoveren is meer dan het op de markt brengen van een nieuw product of een nieuwe dienst. Innovatie begint bij een marktgerichte focus: marktkennis, nauw contact met de klant en een innovatieve bedrijfscultuur. Op al deze aspecten zet PureBlue sterk in. Het is als het ware ingebakken in ons DNA.

InnoPack++ Marine MKB innovatie top 100 KVK

InnoPack++ Marine, slimme zuivering en dienstverlening

Je vindt ons in de KVK innovatie-etalage als Advanced Waste Water Solutions met ons innovatief product de InnoPack++ Marine, een slimme en duurzame waterbehandelingsinstallatie die het afvalwater van cruiseschepen zuivert. Dankzij het biologische proces worden in deze waterzuivering veel minder chemicaliën gebruikt t.o.v. conventionele systemen. De zuivering is uitgerust met het eigen ontwikkelde PureControl++ platform dat de installatie continu monitort. De analyse van trends binnen PureControl++ laat toe om het systeem te finetunen en voorspellingen te maken i.v.m. toekomstig onderhoud, opdat er proactief gehandeld kan worden. Dit product is dus meer dan een waterzuivering, maar staat ook in voor innovatieve dienstverlening.

Een stad van 15.000 inwoners die loost op de Donau

Vandaag de dag zijn riviercruises heel erg populair. Zo reizen er elk jaar miljoenen passagiers over de Europese waterwegen. Tijdens deze cruises wordt drinkwater verbruikt én vervuilt door de aanwezige passagiers en bemanning. Dit resulteert in afvalwater afkomstig van o.a. het sanitair, de keuken en de wasserij. Deze innovatie InnoPack++ Marine is een biologische zuiveringsinstallatie die het afvalwater zuivert zodat het geloosd kan worden op het oppervlaktewater. Momenteel zuiveren al deze rondvarende InnoPack++ Marines het afvalwater van een stad equivalent aan 15.000 inwoners, dat anders ongezuiverd op het oppervlaktewater zou terecht komen. De InnoPack++ Marine waterzuivering is noodzakelijk om het ecologisch, toeristisch en eveneens het economisch potentieel van de Europese waterwegen te beschermen en te behouden voor toekomstige generaties.

Vind ons in de innovatie-etalage

Voor meer informatie kan je hier doorklikken naar de inschrijving in de innovatie-etalage. Je vindt onze innovatie onder Advanced Waste Water Solutions.

Op 25 juni 2018 maakt de KvK de 100 innovaties bekend, in alfabetische volgorde.

Meer weten? Contacteer ons

Deel dit op social media