MicroForce++ installatie PureBlue onderweg naar Frankrijk

Waterexpert PureBlue uit Kapellebrug is door een groot chemisch concern gevraagd om een waterzuiveringsinstallatie te ontwikkelen. Binnenkort gaat een tweede MicroForce++ installatie op transport naar Frankrijk.

De MicroForce++ installatie is onderweg naar MLPC International Arkema. Dit chemisch concern is gevestigd in Frankrijk. Zij zitten in de rubber-verwerkende industrie en hebben te maken met milieugevaarlijke en toxische watervervuiling.

Van pilot naar opdracht

‘We hebben bij MLPC op de site een pilot gedraaid met onze MicroForce++ installatie. Zo konden ze direct in de praktijk ervaren wat de resultaten ervan zijn. De resultaten waren uitstekend. Dit leverde een goede basis voor de onderhandelingen en het binnenhalen van de opdracht’, legt CEO Angelo de Mul uit.

Unieke technologie

Met MicroForce++ heeft PureBlue een compact en kostenefficiënt systeem ontwikkeld. ‘Het unieke aan ons systeem is dat we een combinatie van AOP en biologische zuivering toepassen.’ AOP is geavanceerde oxidatie, waarmee complexe moleculen worden afgebroken door middel van o.a. ozon. Door dit te combineren met biologische zuivering, liggen de kosten voor de verwijdering van de moeilijk afbreekbare vervuiling lager dan wanneer alleen AOP wordt gebruikt.

Ook interessant voor Zeeland

De MicroForce++ technologie kan ook voor andere industrieën dan MLPC interessant zijn. ‘Ons systeem is te gebruiken voor allerlei vormen van moeilijk afbreekbare vervuiling. Dankzij de lage kosten, de compacte installatie en natuurlijk de succesvolle werking, is het een interessante oplossing voor veel industrieën.’

PureBlue is al jarenlang een belangrijke speler op het gebied van decentrale waterzuiveringen. ‘Bij PureBlue draait alles om water en hoe we hier zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. We ontwikkelen innovatieve oplossingen en bedenken slimme manieren voor hergebruik.’

Nieuwsbericht van 28-11-2017

Meer weten? Contacteer ons

Deel dit op social media