Upcoming! Waterzuiveringsinstallatie glastuinbouw

Vanaf 1 januari 2018 wordt de zuiveringsverplichting van de glastuinbouw ingevoerd. Dit betekent dat het drainagewater van substraatteelt en grondgebonden teelt gezuiverd moet worden voorafgaand aan de lozing op het riool of het oppervlaktewater. Hierbij moet minimum 95% van de gewasbeschermingsmiddelen worden verwijderd. Het zuiveringsrendement van de installaties wordt vooraf getoetst en goedgekeurd door de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG).

SonoForce++

PureBlue ontwikkelde de SonoForce++, een compacte installatie met hoog gebruiksgemak. Deze unit maakt gebruik van ultraviolette straling in combinatie met waterstofperoxide ter verwijdering van de gewasbeschermingsmiddelen. Wat deze installatie zo uniek maakt is het gebruik van ultrasoon. Ultrasone golven hebben frequenties hoger dan 20.000 hertz. Deze hoog-energetische golven zorgen ervoor dat aanslag op de UV-kwartsglazen verhinderd wordt. Maximale en constante werking van de UV, een continu hoog zuiveringsrendement en beperkte cleaning-werkzaamheden zijn hiervan het resultaat. Bovendien zorgen de ultrasone golven voor een optimale menging in de reactor, waardoor de SonoForce++ ook bij lagere transmissie van het water efficiënt is en werkzaam is tegen lagere operationele kosten.

Combinatiesysteem

Met SonoForce++ heb je de mogelijkheid om desinfectie en spuiwaterbehandeling te combineren in één apparaat. Het is namelijk zo dat tegen het jaar 2027 de tuinders zullen moeten voldoen aan nullozing. Het is een slimme investering van elke tuinder om hier nu al rekening mee te houden.

“Wij wensen het beste voor de klant”, aldus CEO Angelo de Mul. “Daarom kijken wij in ons ontwerp verder vooruit dan 2018. In 2027 wordt een nieuwe wet verwacht rond de nullozing van de tuinbouwbedrijven. Waarom zou een klant nu investeren om binnen negen jaar een ontoereikende installatie te hebben. Hier biedt de SonoForce++ het perfecte antwoord.”

Over negen jaar kan je de SonoForce++ gewoon direct inzetten voor desinfectie. Als er tijdelijk geen spuiwater te behandelen is in de komende jaren, kan men met één druk op de knop de installatie omtoveren tot een recirculatie-desinfectie systeem.

Laatste fase in de BZG beoordeling

Momenteel is de SonoForce++ in het laatste stadium in het toetsingstraject van de Beoordelingscommissie Zuiveringsinstallaties Glastuinbouw (BZG). Wij verwachten positieve resultaten en binnenkort hoor je zeker weer van ons.

Binnenkort vindt je meer informatie over de SonoForce++ op onze website. Wil je hierover al eens met ons spreken, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten? Contacteer ons

Nieuwsbericht van 20-12-2017

Meer weten? Contacteer ons

Deel dit op social media