Wereld Water Dag 2018

22 Maart 2018. Vandaag is het een hoogdag voor PureBlue! Vandaag is het Wereld Water Dag.

De Verenigde Naties organiseren al 25 jaar lang telkens op 22 maart Wereld Water Dag om wereldwijde aandacht te vestigen op het belang van water.

De natuur voor water

Het thema van Wereld Water Dag 2018 is ‘De natuur voor water’. Deze editie focust op de natuur en hoe we oplossingen die we vinden in de natuur kunnen gebruiken om overstromingen, droogte en watervervuiling te verminderen?

Het antwoord ligt in de natuur

Door onze ecosystemen te verwaarlozen wordt het moeilijker om in de toekomst iedereen te voorzien van het kostbare water dat men nodig heeft om te overleven en te gedijen. Vanuit onze missie dragen wij bij aan de bescherming van deze ecosystemen. Wij geven het van de natuur geleende water in zijn oorspronkelijke staat terug aan de natuur. Wij doen dit op een duurzame manier, met oplossingen geïnspireerd en gebaseerd op natuurlijke en biologische processen. Zo reduceert PureBlue het gebruik van chemicaliën.

Onze missie in actie

Lees hier hoe PureBlue met haar InnoPack++ Marine bijdraagt aan duurzaam toerisme en de bescherming van de Europese waterwegen en hun ecosystemen.

Lees hier hoe onze InnoPack++ in Rusland schoon water loost op een beek waar voorheen de gemeente het ongezuiverde afvalwater op het oppervlaktewater loosde.

Meer lezen over onze projecten kan hier.

Een kwart eeuw

De editie van 2018 is de 25ste editie. Wij wensen Wereld Water Dag proficiat met dit zilveren jubileum!

Meer lezen over Wereld Water Dag 2018 kan hier.

Meer weten? Contacteer ons

Deel dit op social media