Customer story: Rinus van 't Westende, van Westende Fruitteelt

Type installatie | MicroFlux⁺⁺

Gebruikt om | de vaste stoffen die bij het transporteren en sorteren van de peren vrij komen te scheiden van het schone water.

Client | van Westende Fruitteelt

Hoe kwam u voor het eerst in aanraking met PureBlue?

De debieten die ik loosde op het plaatselijke riool waren te hoog. Het lokale rioolstelsel is niet berekend op dergelijke debieten. Er werd daarom van mij gevraagd om naar een oplossing te zoeken om deze debieten te beperken.

Via The Greenery kwam PureBlue uiteindelijk bij mij terecht voor het uittesten van hun nieuwste ontwikkeling.

Van welke PureBlue oplossing maakt u gebruik?

Bij van Westende Fruit maken wij gebruik van de MicroFlux⁺⁺. Dit is een compacte flotatieunit.

Het transport- en waswater dat gebruikt wordt in de sorteerlijn van de peren wordt opgevangen en hergebruikt. De MicroFlux⁺⁺ zorgt ervoor dat de vaste stoffen die bij het transporteren en sorteren van de peren vrij komen gescheiden worden van het schone water.

"Ik raakte overtuigd van de werking van de MicroFlux⁺⁺ door verschillende specifieke punten."

Ik raakte overtuigd van de werking van de MicroFlux⁺⁺ door verschillende specifieke punten. Een voorbeeld hiervan is dat je geen lamellen hebt, waardoor verstoppingen tussen de lamellen niet op kunnen treden. Ook is het makkelijk dat je geen chemische ingrediënten toe moet voegen, zoals flocculanten. Ik ben er van overtuigd dat dit in de fruitteelt sowieso niet werkt. Het is mooi dat de machine zonder schrapers of draaiende delen werkt, dit verkleint de kans op storingen en vermindert onderhoud. De machine levert daarnaast voor zijn kleine footprint veel arbeid. Het laatste punt waardoor ik overtuigd raakte is de pomp die door middel van onderdruk de lucht die voor flotatie nodig is zelf aanzuigt. Hierdoor is geen compressor nodig.

Hoe ervaart u verder de bediening en besturing van de MicroFlux⁺⁺? En heeft u hierin goede ondersteuning?

De MicroFlux⁺⁺ is erg makkelijk in bediening door de makkelijk bestuurbare PLC. Daarnaast is het communiceren met de serviceafdeling van PureBlue ook erg fijn. Ze staan open voor discussie en hanteren vlotte communicatie. Het is ook een groot voordeel dat de mensen van PureBlue de machine op afstand kunnen onderhouden.

"De MicroFlux⁺⁺ doet precies wat je er van kan verlangen, zwevende deeltjes verwijderen zonder dat je hier omkijken naar hebt."

Tot slot: een boodschap voor collega fruittelers

Kom vooral eens kijken naar hoe de MicroFlux⁺⁺ zijn werk doet. Hij staat er nu 3 jaar, en functioneert al gedurende het 2e seizoen perfect! Hij doet precies wat je er van kan verlangen, zwevende deeltjes verwijderen zonder dat je hier omkijken naar hebt. Je bent altijd van harte welkom om de machine te bekijken en vragen te stellen!

Help mij bij mijn project

Deel dit op social media