Geavanceerde zuivering bij MLPC International in Frankrijk

Type installatie | MicroForce++

Toepassing | Behandeling van moeilijk afbreekbaar en toxisch afvalwater

Klant | MLPC International, Arkema groep (Frankrijk)

In 2017 leverde PureBlue Water twee MicroForce++ units aan MLPC International (Arkema groep) in Frankrijk. Dit grote chemische concern is actief in de rubber verwerkende industrie. In hun productieproces komen verschillende moeilijk afbreekbare en bovendien toxische stoffen vrij. Deze worden afgevoerd via hun afvalwater. Om te voldoen aan de eisen van de regelgevende instanties en om hun behandelingkosten te drukken koos het bedrijf voor de MicroForce++ installatie van PureBlue Water.

Piloting

Het traject begon al enkele jaren geleden toen PureBlue Water een piloottest van een half jaar uitvoerde op het terrein van de klant. Hierbij werd een deel van de afvalwaterstroom afgetakt en in de mobiele MicroForce++ testinstallatie behandeld. Deze testinstallatie is uitgerust met volwaardig laboratorium om zo verschillende opstellingen en technologieën te testen. Mede dankzij de goede resultaten van deze piloottest werd PureBlue Water gekozen uit verschillende aanbieders.

Gepatenteerde technologie

PureBlue Water ontwikkelde de gepatenteerde MicroForce++ technologie in eigen huis. Deze combinatie van biologische zuivering op dragers en Advanced Oxidation Processes (AOP) is als geen andere technologie in staat om moeilijk afbreekbare componenten, hard COD in het jargon, op een kostenefficiënte wijze te behandelen.

Meer lezen over MicroForce++ kan hier.

Stand van zaken

Onlangs gingen beide MicroForce++ units op transport naar Bordeaux. De installatie ging vlot dankzij het plug-and-play design. Tegelijkertijd voorzag PureBlue in de gedegen training van de operators ter plaatse. De komende periode worden de units aangesloten op het afvalwater van de plant en start de installatie op.

Afstandscontrole

PureBlue Water monitort en opereert de installaties vanuit Nederland dankzij PureControl++. Dankzij deze afstandsmonitoring en -controle ontzorgen wij onze klant. PureControl++ stelt ons in staat om via online monitoring, trendanalyses uit te voeren. Zo kunnen wij proactief optreden en tijdig ingrijpen. Bovendien kan de installatie optimaal gefinetuned worden.

Meer lezen over PureControl++ kan hier.

Voordelen

De voordelen voor onze klant zetten we hier graag nog even op een rij.

  • Plug-and-play design en snelle installatie.
  • Flexibele en gemakkelijke uitbreiding. Er kan gewoon een nieuwe package plant in parallel geplaatst worden.
  • Kostenefficiënte technologie dankzij de combinatie van biologische zuivering op dragers met AOP.
  • Grondige vooranalyse en testen op laboratorium- en pilootschaal.
  • PureControl++: wij houden uw installatie in het oog en onder controle.

Geavanceerde zuivering bij MLPC International in Frankrijk Geavanceerde zuivering bij MLPC International in Frankrijk Geavanceerde zuivering bij MLPC International in Frankrijk
Help mij bij mijn project

Deel dit op social media